Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatörler

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatörler

Kripto al sat sinyali veren indikatörler söz konusu olduğu zaman son derece profesyonel uygulamalar karşımıza çıkmaktadır. Özellikle al sat sinyallerinin etkili bir düzeyde takip edilmesi, beraberinde önemli avantajları getirmektedir. Tam da bu kapsamda indikatörler konusunda ayrıntılı bir araştırmanın içerisinde yer almak, beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir. Son zamanlarda kripto para yatırımcısı sayısının artış göstermesi al sat sinyallerinin yakından takip edilmesini mümkün kılar!

Kripto ve diğer finans piyasalarında işlem yapmada kullanılan yol haritalarına indikatör denir. Kripto al sat sinyali veren indikatörler işlem yaparken fiyatları ön görmek isteyenler tarafından kullanılmaktadır. İndikatörler tek başına kesin sonuç vermezler. Ancak yol haritaları incelenmeden de yatırım yapmak doğru değildir. Kripto ve diğer para piyasalarının teknik analizlerini yaparken indikatörlerin yol göstermesi değerli olarak görülmelidir.

Fiyatın hangi yöne eğilim göstereceğine dair bilgiler, kripto al sat sinyali veren indikatörler tarafından verilir. İndikatörlerin en sık kullanılanı RSİ’dir. RSİ, güç endeksidir. 0 ve 100 arasında dalgalanır. Teknik analiz göstergesi olan RSİ 0’da doğru yaklaştıkça fiyatlar düşer. 100’e doğru yaklaşınca fiyatların artış göstereceği şeklinde yorumlanır. Sinyalleri değerlendirerek alış satış yapmak isteyenler RSİ’yi söyle değerlendirmeli;

  • RSİ 25’in altına düştüğünde alın
  • RSİ 80’nin üzerine çıktığında satın

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatörler

Kripto parayı alım satım konusunda RSİ indikatörlerinin değerleri iyi analiz edilmelidir. Özellikle kripto para al sat sinyali gündeme geldiği zaman farklı analizler de karşımıza çıkar. Burada analizlerin doğru ve isabetli bir şekilde yapılması için mutlaka doğru bir bilgi akışının yapılması şarttır. Kripto al sat sinyallerinin isabetli bir bilgi akışını sağlaması için profesyonel indikatörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bu sayede kripto para piyasasında güçlü bir şekilde var olmak ve karlı bir şekilde yatırım yapmak mümkün olmaktadır.

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatörler Nedir?

İndikatörler, yatırımcılara bilgi veren araçlardır. Kripto al sat sinyali veren indikatörler %100 doğru bilgi veren araçlar olarak değerlendirilmemelidir. Çeşitli programları kullanan yatırımcılar indikatörlerden istifade ederler. Ancak indikatörlerin gelecekte olacaklar hakkında bilgi verdiği asla düşünülmemelidir. Geçmişte gerçekleşen fiyat eğilimlerini matematiksel olarak hesaplarlar. İndikatörlerin yaptıkları hesaplamalar neticesinde bazı öngörüler yapılır. Yatırımcılar bütün işlemlerini indikatörlerin hesaplamaları üzerine kurmamalıdır.

Yatırım stratejisi belirlerken bu bilgilerden yararlanılır. Ancak tamamen ona göre hareket edilmez. İndikatörlerden elde edilen bilgiler doğru yerde ve doğru şekilde yapılırsa kar getiren yatırımlar yapılır. Borsada, diğer değerli ürünlerde ve kriptolarda yatırım yaparken analiz yapmak çok önemlidir. Analizlerin çok yapılması başarıyı artırır. İndikatörler, fikir olması için bilgiler sunan araçlardır. Araçları analiz yapacak olan yine kişinin kendisi olmalıdır.

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatörler Hangileridir?

Dünya genelinde kullanılan çeşitli indikatörler vardır. Kripto al sat sinyali veren indikatörler arasında en iyisinin hangisi olduğu merak edilmektedir. Uzmanlar,  dünya yatırımcılarının kullandığı indikatörler arasından şu en iyisidir asla demezler. Böyle bir indikatör olsaydı herkes onu kullanır ve herkes kripto zengini olurdu ki böyle bir durum yaşanmamaktadır. Yatırım dünyasındaki indikatörler ikiye ayrılır. Bunlar;

  • Trendleri takip eden indikatörler
  • Aşırı alım satım indikatörleri

Trend takip eden indikatörler yatırımcılara yatay piyasada pek çok işlem yaptırır. Uzun süreli gerçekleşen bu yatırımlarda zaman zaman küçük düzeltmeler gerçekleşir. Yükselme veya düşmeler gösteren trendler yatırımcının güzel sonuçlar elde etmesini sağlar. Trend gösterici indikatörlerin en çok kullanılanı hareketli ortalamalardır. Piyasalarda yaygın olarak kullanılan hareketli ortalamalar şunlardır;

  • Üssel
  • Basit
  • Ağırlıklı

Hareketli ortalamada indikatör, geçmişteki fiyatların ortalamasını alır. Trendin hangi yöne yönleneceği konusunda fikirler verir.

Trend takip eden indikatörlerden bir diğeri de MACD göstergesidir. İki farklı hareketli ortalama arasındaki ilişkiyi MACD göstergesi gösterir. 26  ile 12 günlük üssel hareket ortalamalarının çıkarılmasından MACD göstergesi elde edilir

MACD göstergesi trend takipçisi olan ve fiyatların iki farklı hareketli ortalaması arasındaki ilişkiyi gösteren bir momentum indikatörüdür. Temel olarak 26 günlük üssel hareketli ortalamanın 12 günlük üssel hareketli ortalamadan çıkartılması ile elde edilmektedir. İki ortalamanın hareketi yukarı doğru olması al sinyalini verir. 0 çizgisinin üzerindeki sinyallerin güven vereceği şeklinde yorumlanır.

İngilizce karşılığı “Dur ve Geri Dön” anlamına gelen Stop andReverse kelimelerinin kısaltılması olan SAR indikatörü trend yapan piyasalara dair çok değerli fikirler vermektedir. Parabolic SAR indikatörü, noktalar şeklinde gösterilir. Gösterge fiyatlar üzerinde olduğunda sat, altında olduğunda al sinyali olarak anlaşılır.

Piyasaların yönü hakkında bilgi veren trend takip edici indikatör, CCI’dır. İndikatörle fiyat arasındaki negatif veya pozitif uyumsuzluklar analiz edilmelidir. Kripto paralardaki uyumsuzluğu izlemek için CCI indikatörü kullanılabilir. Pek çok yatırımcı Süper trend indikatörünü kullanmaktadır. Çünkü bu süper trend indikatör, al sat sinyalleri üretir. Süper trend, günlük veya 4 saatlik sürelerde trend olan kripto paralar için kullanılabilir.

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatör Neden Önemlidir?

İndikatörler teknik göstergelerdir. Borsada uzun süredir işlem yapanlar indikatörlere alışıktır. Kripto al sat sinyali veren indikatör göstergeleri; öncü ve gecikmeli artçı göstergeler olmak üzere ikiye ayrılırlar. Leading yani öncü göstergeler, yaptığı matematiksel hesaplamalarla fiyatların yönünün ne tarafa doğru olacağını önceden tahmin eder. Lagging yani gecikmeli artçı göstergeler ise kriptoların değişen fiyat yönünü teyit etmeye yöneliktir.

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatörler

Öncü göstergelere Stokastik, RSI yani Göreli Güç İndeksi ve CCI yani Emtia Kanal Endeksi örnek olarak gösterilebilir. Gecikmeli göstergelere örnek ise MACD ve ağırlıklı ortalama göstergeleridir. Fiyatlar konusunda kullanılabilecek sayısızda gösterge bulunmakta. Yatırımcılar dilerse kendi indikatörlerini oluşturabilirler. Geçmiş veriler kullanılarak kişisel indikatörler oluşturulur. Tabi kişisel indikatörlerin oluşturmak için üst düzeyde kodlama bilgisine ve yeteneğine sahip olmak gerekir.

Kripto Al Sat Sinyali Veren İndikatör Nasıl Kullanılır?

Trend takip edicİler, aşırı alı satımlara göre daha iyi piyasa yönü tahmini yaparlar. Kripto al sat sinyali veren indikatör göstergeleri yatırımcılara alım satım konusunda fikir verirler. Aşırı alım satım indikatörlerinden en sık kullanılanı RSI’dır. Uyumsuzlukları takip eden RSI sinyalleri dikkate alınarak kripto alımı ve satımı yapılabilir.

Traderlerin en fazla kullandıkları indikatör momentumdur. Yatay ve trend piyasalarda kullanılabilir. 0 çizgisinin üzerinde olduğunda al, altında olduğunda sat sinyali verir. Kripto al sat sinyali veren indikatörler içinde bollinger bantları vardır. Bollinger bantları, alım satımın aşırılığını yansıtan göstergelerindendir. Bollinger bantları sıkıştığında fiyatların düzelme hareketine gireceği şeklinde yorumlanır. Bantların arası çoksa fiyatlar aşırı yükselmiş demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir